Babiččiny hraběnčiny řezy
Potřebujeme:
40 dkg pol. mouky
5 dkg cukru
4 žloutky
1 Hera
- vypracujeme těsto
- 1/4 dáme do ledničky
- zbytek na vymazaný plech
- postrouháme jablky (oloupanými)
- posypeme rybízem (čerstvým, mraženým)
- posypeme vanilkovým cukrem
- nesladit
- 4 bílky šleháme, když jsou polotuhé přidáme postupně
20 dkg moučkového cukru a došleháme dotuha
(ne nad párou)
- dáme na plech
- navrch postrouháme (na hrubém struhadle) zbytek těsta
Upečeme dozlatova (dle trouby při cca 180 st.)
Až seženu (nebo dozraje) rybíz, tak hned peču.
Evča
PS: Lidičky, je to mňááááuuu fakt k sežrání
Taky jsem kousek ochutnal!
(To je Aťák - náš "malý" kocourek)
Komentáře
Přehled komentářů
Také to doma peču.Mám doma spoustu hladovejch krků.
Tato bašta málokdy stihne vychladnout.Matˇa
.)))
(Terka, 16. 5. 2007 8:04)
Evi Aták nám to názorně předvedl vid.)))))))))))
Pěkně mu to křtáníček stáhlo,mnam,mnam.¨
Tinuška mi tu říká čemu se směju,tak jí říkám koukám tady na kočičku a ona na to-Néé to je pejsek.:))))))
Tak že macíka zdravíme:))
Děkujeme!!!
(Evča-admin, 15. 5. 2007 20:09)
Terko,
to si piš, že maj říz :-) Kousek je slaďoučký a hned vedle ti to stáhne tlamičku. Je to přesně ono.
Děkujeme za recept. Vyzkouším.
:))
(terka, 15. 5. 2007 20:04)
Jo,jo tyhle řezíky jsou fakt mnamka a ten rybízek tomu dá určitě ještě pravej říz:))
Taky mám jednu dobrůtku a je to rychlovka:))
Perník-neperník-
3 hrnky pol.mouky
1 hrnek cukru
1 sklenka oleje
2 vejce
2 hrnky mléka/dávám trošku mín/
1 prášek do perníku
1 skořicový cukr
2 velké lžíce nugety
2 velké lžíce kakaa
Tak a tohle všechno rozmícháte v míse a dáte péct.
Po vychladnutí polejeme čok.polevou a ještě když je horká tak posypeme kokosem aby se vpil do polevy.Je to moc dobrý a rychlý.
Pro PetraKR-i pro ostatní
(Lucka (admin), 15. 5. 2007 8:21)
Jo, jo, jo, já to věděla, že LÁSKA PROCHÁZÍ ŽALUDKEM!!!
To je vlastně dobrá hláška a připomínka k Evčinýmu článku na mamkách o pořekadlech ;-) Ale sem se hodí více.
L.
jo jo jo!!!
(PetraKR, 14. 5. 2007 23:45)My ho taky pečem! Ne teda z rybízu, ten je v naší rodině poněkud neoblíbenou komoditou, ale pouze z jablíček. Já to sypu skořicí a navrch nahážu pár nalámaných ořechů, a to je potom mňáááám. Já tu buchtu často a ráda peču, protože můj manža ji miluje a potažmo miluje i mne za to, že ji peču a dává mi najevo svůj neutuchající obdiv a připadáme si pak jako správná hraběcí rodinka. Tak pečení 3x zdar!!!
je to opravdu mňamka
(Ivetulina, 13. 5. 2007 21:58)Musím dát Evče za pravdu, že tyto řezy jsou mňamkový,jdou rovnou do ledvin, jak říká náš taťka. Většinou je teda děláme z jablek, ale už jsme je dělali i z toho rybízu. Iveta
Nářez
(Matˇa, 21. 8. 2007 18:03)