Citronové ledovky
Je to velice osvěžující cukroví, mezi ořechovými a čokoládovými pamlsky přímo láká k ochutnání.
Potřebujeme:
50 dkg hladké mouky
25 dkg másla
30 dkg cukru
2 vejce
1/2 pr. do pečiva
citronová kůra
----------------
- sypké smíchat, zapracovat s tekutým a nechat vychladit zabalené ve folii
- vyválet, vykrájet, úpéci na papíře při 200 do lehce růžova
- plnit krémem, máčet v polevě, zdobit kandovanou kůrou
..............................
Krém:
1/8 litru mléka
3 dkg cukru
3 dkg hl. mouky
2 žloutky
van. cukr
- toto vše vařit na vodní lázni do zhoustnutí, nechat vychladit a smíchat s 10 dkg másla utřeného s 10 dkg mouč. cukru (možno dochutit citr. kůrou)
..................................
Poleva:
citronová kůra, šťáva, mouč. cukr, horká voda, kapka rumu
- umíchat do hustší polevy a slepené vychlazené cukroví v tomto omočit (horní stranu) a zdobit kůrou
Krásné voňavé pečené přeje Evča