Perníčky - zatím nej recept ze všech
Tyto perníčky jsou měkké, s těstem se krásně pracuje, ale musí se nechat přes noc v ledničce uležet.
Potřebujeme:
500 g hladké mouky (možno 100g nahradit jemnou žitnou)
200 g moučkového cukru
180 g medu
100g másla
2 velká vejce
2 rovné lžíce holandského kakaa
1/2 lžičky skořice
na špičku nože mletého badyánu (prodává Vitana)
2 lžičky prášku do perníku
lžička jedlé sody
-------------------
- vše suché smíchat (mouky, cukr, koření, kakao, prášky)
- zalít tekutým máslem, vejci, medem
- důkladně propracovat (nejdřív je to nespojitelné, ale výsledkem má být koule pružné hmoty)
- nechat zabalené ve folii do druhého dne
- ráno vyndat, nechat do oběda povolit
- podsypat moukou a vyvalovat na 0,5 cm tloušťky, vykrajovat
- péci na papíře, před pečením potírat vejce ( ne až po, jeden plech jsem podle receptu potřela až po upečení a katastrofa)
- teplota trouby 200 st., doba pečení - do jemného hnědnutí okrajů
Evča
Komentáře
Přehled komentářů
Evi,jsou výborné.Letos jsem se pustila do perníčků poprvé a jsou vážně dobré a hned měkoučké.Co je s tebou už nejsi vůbec vidět na huggiesu.Měj se,letos peču podle tebe :-)
:-)
(Evča-admin, 10. 12. 2008 9:35)
Díííky!!!
Já budu taky znova zadělávat. Co nesnědla rodinka, to mi vybrabčila sestřenka, že prý letos nestíhá ...
nemám zase nic :-)
E
perníčky
(petra, 7. 12. 2008 13:53)
Ahoj Evi,
tak jsem vyzkoušela recept,a perníčky jsou tak perfektní,že dneska zadělávám druhou dávku.Jelikož mi je moje zlatíčka už skoro snědli.Mám hodně receptů na perníčky,ale vždycky trvalo než změkly.Moc děkuju za receptík.Mějte se a pečení zdar.Petra
Moc dobré
(Vlastakucharova, 19. 11. 2009 11:33)