Králík nalehko
Na lehkého králíka potřebujeme hlavně toho králíka
- podle počtu strávníků vezmeme buď celého nebo ho rozporcujeme a vezmeme si co potřebujeme.
Naporcovaného králíka dáme do zahřátého kastrolu se silným dnem
- na sucho.
Počkáme si minutu a zalijeme vařící vodou, aby bylo na výšku 2 cm, osolíme a silně posypeme celým kmínem a přidáme plátek másla.
Ztlumíme plotýnku na minimum a zaklopíme poklicí a velice zvolna dusíme do měkka podle stáří a tuhosti hlodavce.
Když je maso pěkně měkké, tak odklopíme a necháme většinu tekutiny odpařit. Získáme zlatou a moc dobrou šťávičku.
Jako přílohu č. 1 uděláme sladký hrášek:
1 sáček dobrého mraženého hrášku, o kterém víme, že se z něj po udušení nestanou tvrdé zelené broky, dáme do kastrůlku, podlijeme deckou vody, přidáme malou lžičku soli a velkou lžíci cukru a polopřiklopené dusíme doměkka.
Přílohou číslo 2 bude uvařená rýže - tu umíme všechny, tak to nebudu rozepisovat.
Vařila jsem to dneska večer a všichni se jen olizovali.
Evča