Oliheň restovaná s česnekem
Ať žijí vzpomínky na dovču!
Takže... ráno za chladna zaběhneme na rybí trh a vybereme si kilčo pěkných kalamárů-olihní-krakatic...všechno je to to samé zvířátko.
Utíkáme domů.
Potvůrky vysypeme do dřezu, zavoláme kapitána...teda chlapa milovaného...a zahájíme společný pitving.
Chobotničku uchopíme za chapadýlka a táhneme, dokud nevytáhneme to, co má uvnitř.
Nožem zakrojíme těsně pod okem a odkrojíme. Mají nám zůstat "nožičky" spojené kroužkem masa. Vykrojíme zobák - hnědý kousek uprostřed hroznu nožiček.
Zbytek vyhodíme z okna směr moře, přímo do zobáku hladového racka mňoukavého.
Z tělíčka vytáhneme průsvitnou kostičku a tu taky zahodíme, vypláchneme - nej je mořská voda. Sloupneme tmavou blanku - bylo by to tuhé.
Takto zpracujeme i zbytek havěti.
Na pánvi zahřejeme olivový olej (3 lžíce), vhodíme pár lístků rozmarýnu, na kolečka česnek, špetku soli a půl minuty mícháme, pak šup s osušenými a osolenými kalamáry a rychle restujeme cca 4 minuty. Spíš méně, protože by se z nich staly tuhoši.
Přeneseme na stůl a dětem zopakujeme, že se TO papá a je to mňam - u nás to pochopily rychle a byl velký boj.
Nej je ten sosík z pánve.
Zapíjíme Malvazijí! Děti džusíkem.
Krásné vaření přeje Evča
Komentáře
Přehled komentářů
Bléééééééé.....:-(
Re: To se jí ????
(Václav, 9. 5. 2013 8:59)Šmoulinka bude spíš na vepřo, knedlo, zelo. Taková trouba bez invence........
Re: Re: To se jí ????
(Evina-admin, 25. 3. 2014 12:12)Chlapi, díky za komentář a podporu!
Re: To se jí ????
(Hanca, 18. 10. 2016 10:03)Vždyť je to mňamka, foto postup je nádherný. Dnes bude vzpomínkový oběd i u nás, jen ty kalamáry jsou z Makra a syn se na to že se to papá netváří nadšeně.
To se jí ????
(Šmoulinka, 25. 11. 2010 23:24)