Kopřivová šťáva
Kopřivová šťáva je vhodná pro posílení celkové imunity.
Potřebujeme:
80 kopřiv (nejlepší jsou mladé kopřivy - my je jezdíme trhat do lesa)
1 litr vody
750g cukru
5-8 citrónů (dle chuti)
Kopřivy a citróny povaříme 1/4hodinky ve vodě a potom necháme 24h vyluhovat pod pokličkou.
Směs vyždímeme (přes plátýnko nebo jak jsem poznamenala u sedmikráskové šťávy - osvědčily se mi separační pleny Anička)
Přidáme cukr a svaříme.
Horké plníme do sklenic a pijeme jako šťávu s vodou nebo lijeme do čaje.
Lucka
Komentáře
Přehled komentářů
Ahoj Květo,
díky za nápad, je vhodný a určitě ho některé z nás rády využijí.
Já - abych pravdu řekla, chci mít šťávu (když už se s ní patlám doma) co nejméně chemickou, takže to dělám jenom takto a pro lepší chuť si pak mačkáme čerstvý citrón přímo do džbánku ve kterém máme šťávu připravenou pro pití.
L.
díky
Pro lepší chuť
(Květa, 20. 5. 2007 13:35)Do šťávy se dává ještě kupovaná šťáva z obchodu a kyselina citronová. Má pak výbornou chuť.
šťáva z obchodu
(Lucka (admin), 21. 5. 2007 10:06)