Rizoto z jehněčího
Na to se nejlépe hodí tučnější žebírka, kterých se na ovci sejde opravdu dost a pečené to už nikdo nechce.
Vezmeme papiňák, na kousku másla zpěníme cibulku, na ní položíme žebírka, osolíme, posypeme kmínem, červenou paprikou a podlijeme. Dusíme do měkka.
Pak si můžeme vybrat - buď maso vylovíme, vytáhneme dlouhé kosti a nakrájíme, nebo necháme jak je, a budeme si ohlodávat lovíce z rizota :-)
Pak přidáme nakrájené zelené kapie (slovenské) a rajčata.
Zamícháme.
Rýži propláchneme horkou vodou.
Přidáme do papiňáku k masu a zelenině, podlijeme a přivedeme k varu. Pak teplotu snížíme na minimum, zaklopíme a 10 minut táhneme. Zkusíme měkkost rýže a případně ještě chvíli vaříme.
Nandáme na talíře, posypeme sýrem a obložíme čerstvou zeleninou.
Evča