Bylinkové máslo
Konečně se mi letos podařilo doosázet svůj bylinkový záhonek. Pěkně jsem ho zatarasila proti vniknutí kocoura, jozefčíka a holčiček :-)
Teď jen trhám, sekám a propašovávám do všeho vaření.
Nej je teď bylinkové máslo. Mám ho udělané i mrazáku do zásoby na horší časy.
Potřebujeme:
1 máslo - trošku povolené
šťávu z půlky citronu
lžičku soli
hrst bazalkových listů
hrst kopru
tři větvičky dobromysli
malou snítku tymiánu
hrst petrželky kudrnky
na fixu silný svazek pažitky
lístek libečku
já dávám ještě méně známý kerblík a saturejku.
- máslo ušleháme s citronem a solí a přimícháme na jemňonko usekané umyté bylinky
(já to dělám v mix. mističce ručního šlehače)
Uhňácáme válec, zabalíme do fólie a dáme vychladit.
Dáváme na stejčíky, na brambůrky na rybu...
Super je na opečené bagetce a rajče k tomu ... hmmmmmm
Dobrou chuť přeje Evča