Drožďová pomazánka - chutná a vy nebudete chutnat komárům
Je to recept od paní kuchařky ze školky. Byla to moc oblíbená pomazánka.
Manža se sice trochu šklebí, protože příprava je malinko aromatická, ale nikdy nic ještě nezbylo.
Díky vitamínu B nebudeme tolik chutnat komárům a jiným hmyzákům a ještě nám to udělá dobře v bříšku.
Potřebujeme:
4 kostky čerstvého droždí
10 dkg šunkového salámku
4 vajíčka
kousek másla
decka mlíčka
pažitka
lžíce strouhanky
sůl
- do pánve teflonky dáme plátek másla, na něj rozdrobíme kvasnice a mícháme.
Začne se tavit a bublat a smrdět Béčkem.
Pak se jakoby srazí a začne se opékat a vonět jako maso. Chvilku opékáme, pak zalijeme mlékem, rozvaříme, vhodíme nakrájený šunkáč, klepneme vajíčka, osolíme a mícháme do ztuhnutí.
Zahustíme lžící strouhanky.
Nakonec posypeme pažitkou.
Mažeme na čerstvé rohlíky a přiklopíme lupenem čerstvého hlávkového salátu.
Zapíjíme mlíčkem.
Evča
Komentáře
Přehled komentářů
Pomazánku jsem dnes vyzkoušela udělat,opravdu rychlovka a velice výborné.Opravdu chuť jak ze školičky.Nakonec jsem ji ještě vyšlehala ať je nadýchaná,ale chuť-zkrátka zasloužíte medaily.
Děkuji,přeji hezký den.
Naprosto super
(Zdenka, 17. 10. 2007 8:27)
Chtěla bych poděkovat za tento recept. Mívali jsme tuto pomazánku kdysy dávno ve školce a od té doby jsem na ní pouze vzpomínala, až včera jsem jí opět ochutnala. Vrátila jsem se v myšlenkách do krásné doby nevědomosti, her a klidu :o)).
Naštěstí mým dětem také chutná, takže vzhůru do nové várky. Díky!
Velkéděkuji
(Hanka, 12. 4. 2009 13:06)