Šnečci
Potřebujeme:
Těsto: 30dkg polohrubé mouky, 1lžička soli, 1lžička prdopeč, 1/8 másla, 100ml mléka.
Nádivka: 10dkg nivy, 10dkg eidamu - oba sýry jemně nastrouhané, 1/8 másla.
Postup: Těsto vypracujeme ze surovin a rozdělíme na 3díly. Rozválíme a pomažeme nádivkou a zarolujeme do tvaru rolády. Dáme do lednice vychladit, po vychlazení nakrájíme na kolečka, posypeme mandlovými lupeny a dáme péct do trouby do zlatova.
Komentáře
Přehled komentářů
Dělám je z listového těsta, cca 100g angl.slaniny a 120-150g nivy. Těsto rozdělím na dva díly, rozválím, na každý díl jen dva plátky anglické slaniny, lehce posypu strouhanou nivou a těsně sroluju do roládky, kterou pak ještě pro jistotu pomačkám, aby lépe držela. Odkrojím okraje a krájím na 1 cm plátky, skládám na plech, pomažu vejcem a navrch sypu sekané vlašské ořechy. Peču při 180stupních dozlatova. Je to lahůdka na každou příležitost a výborné jsou i druhý den!!!
šneci
(Janča, 4. 2. 2008 16:51)já jen rozválím listové těsto, potřu ho kečupem, dám na něj salám, pak sýr, posypu červenou paprikou a provensálským kořením, zaroluju, potřu máslem a zase červená paprika a provensálské koření. Pak nakrájím, a peču...
mňamkózní šnečci
(ivetulina, 20. 9. 2007 14:42)
Tak tuto dobrůtku doma taky děláme, většinou na vánoce, silvestr nebo na nějaké oslavy. Navrch dáváme většinou půlku vlašského ořechu. Vyzkoušíme to s těmi mandlemi.
Už teď se mě sbíhají sliny :-)))
Nejlepší šnečci co nikdy neomrzí!!!
(Linda, 15. 4. 2008 11:54)