Bednářovic LASAGNE
2. 3. 2007
TĚSTO: 500 g hladké mouky, 4-5 vajec, sůl, olej
MASOVÁ SMĚS: 500g mletého masa, 1 cibule, 1 plechovka rajčatového pyré, sůl, pepř, cukr
BEŠAMEL: 60g másla, 50 g hl. mouky, 600 ml mléka, 1 krabička tavenéo sýra, 2 stroužky česneku, sůl, půl lžičky muš. květu (nemusí být) pepř a trochu podravky, harmonie...
Bešamel děláme až na konec takto: Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme mlékem, přidáme tav. sýry, česnek a koření.
POSTUP:
Nejprve si uděláme těsto. Smícháme mouku s vejci a patláme. Poté vyválíme placky a nakrájíme na obdelníky, dáme vařit do osolené vody s trochou oleje. Po částech vaříme cca 8 minut.
Ze surovin na směs uvaříme masový základ. Vaříme cca 45 minut.
Vymažeme pekáč máslem a těstovinové lasagne na něj skládáme ihned po uvaření.
Na vrstvu těstovin dáme půlku masové směsi kterou můžeme posypat pórkem, žampiony, kukuřicí, hráškem
Další vrstva jsou opět lasagně, druhá polovina masová směsi a končíme lasagněmi.
Nakonec vše polijeme bešamelem a dáme zapéct na 40 minut. Na bešamel ještě nastrouhám sýr cihlu.
Je to mňaminka, i když trošku časově náročnější. Ten Bešamel udělá takovou výbornou křupavou kůrčičku.
Hodí se pro návštěvy protože stačí kousíček a všichni jsou hned napapkaný. Dnes je dojídáme k večeři.
Dodrou chuť
Ivča
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář