Rychloguláš
Maso - to je u mě celkem průšvih, protože z drůbežího jím jen kuřecí a krůtí prsa a z vepře zas jen libovoučké z kýty, takže si všechny receptíky modifikuju na kýtu.
Původně byl tedy tento receptík psaný na 600g vepřové plece nebo krkovice (u nás tedy libová kýta), ale ať si každý uvaří dle své chuti.
Potom si ještě připravíme 4 cibule, 4 lžíce strouhanky, 1 světlé pivko, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje (nebo že by sádla?), sůl, pepř, kmín, majoránka, lžička plnotučné hořčice.
Maso rozkrájíme na kostky, osolíme, opepříme, okmínujeme a proválíme ve strouhance.
Na rozpáleném tuku si zatím zlatíme cibulku nakrájenou na větší kusance a přihodíme k ní maso. Když je oboje zlaťounké orestované, podlijeme hojně pivkem (zbytek vypijeme, protože je při vaření žízeň) a dusíme. Když je masínko měkounké, přidáme hořčici a česnek se solí (komu se chce třít, tak utřený) a když přejde varem, zasypeme majoránkou.
Jak jsem už psala, milovníci kendlíků si nandají knedle, já si dám rýži, komu se chtěj pleskat bramboráky, tak si to dá s nima a komu se nechce dělat nic, tak si k tomu dá chleba nebo housku.
Dobrou chuť.
Lucka
Komentáře
Přehled komentářů
Taky ho mám v plánu tento týden vařit, ale prosím tě Evi, kdyžtak udělej jednu malou fotokártočku, díky.
To kdybych zas měla větší hlad než touhu doplnit receptík o foto.
To vypadá moc dobře!
(Evča, 29. 1. 2007 14:11)
Tak už vím, co bude zítra k večeři! Holkám to udělám na vodě s rýží a my si s taťkou smlsneme.
Však taky je ;-)
(Lucka, 29. 1. 2007 20:00)